Lidhje

Miloshevic përsëri para gjykatësit - 2002-01-09


Ish Presidenti i Jugosllavisë, Sllobodan Milloshevic doli sot për herë të fundit në një seancë para-gjyqsore në gjykaten ndërkombëtare të Hagës. Zoti Millosheviq do të dalë në gjyq më 12 shkurt nën akuzat për krime lufte dhe krime kundër njerzimit gjatë shtypjes nga forcat serbe më 1998 dhe 1999 të shqiptarëve në Kosovë. Më vonë, zoti Millosheviq do të dalë në një gjyq tjetrër nën akuzat për krime kundër njerzimit dhe për gjenocid në Kroaci më 1991 dhe gjatë konfliktitm 3 vjeçar në Bosnje-Hercegovinë që filloi më 1992. Seanca e sotme ka të bëjë me disa aspekte procedurale dhe teknike të gjykimit të tij të 12 shkurtit.

XS
SM
MD
LG