Lidhje

Një gjykatë kroate dënoi 6 serbë - 2002-04-05


Një gjykatë kroate dënoi 6 serbë nën akuzat për krime lufte për pjesmarrjen e tyre në një rebelim kundër pavarësisë së Kroacisë. Personat në fjalë u dënuan me burgim nga 2 deri në 6 vjet. Ata kishin kaluar 18 muaj në gjendje arresti. Të gjashtë u gjetën fajtorë për arrestimin, torturimin dhe dëbimin e jo-serbëve si dhe për konfiskimin e pronave të tyre në rajonin lindor Baranja të Kroacisë gjatë luftës së viteve 1991-1995.

XS
SM
MD
LG