Lidhje

Zhdukja e rudhave - 2002-05-02


Lyn Krominga është një drejtuese afariste në industrinë e modës në New York. Pas një ditë punë intensive ajo gjen kohën të takohet me shoqet e saj në klinikën për trajtimin e lëkurës me Botox.

Ilaçi jepet me inxheksion dhe zakonisht duhen 2 deri në 7 ditë që ai të japë rezultat. Ilaçi ka aftësi të zhdukë rudhat duke dëbësuar ose paralizuar muskujt ku injektohet.

Botoxi prodhohet nga disa subsanca toksike që shkaktojnë botulizmin, helmim që mund të çojë në paralizimin e muskujve të aparatit të frymëmarrjes.

Por mjekët thotë se deri tani nuk ka ndodhur asnjë rast butolizmi si pasojë e përdorimit të Botoksit. Efektet më të zakonëshme mjekësore janë skuqja dhe fryrja ashtu siç ndodh në çdo rast kur injektohet diçka në lëkurë.

XS
SM
MD
LG