Lidhje

Përplasje midis UNMIKut dhe Parlamentit të Kosovës - 2002-05-23


Administrata e Kombeve të Bashkuara në Kosovë bllokoi përpjekjet e parlamentit të Kosovës për të vepruar si shtet sovran. Parlamenti i dominuar nga shqiptarët miratoi dje një rezolutë që hidhte poshte marrëveshjen e vitit të kaluar midis Maqedonisë dhe Jugosllavisë për vijën kufitare. Rezoluta u miratua me 85 vota pro dhe asnjë kundër, pasi ligjvënësit sërbë dolën nga salla e parlamentit në shenjë proteste.

Menjëherë pas miratimit të saj, administratori i Kosovës Michael Steiner e deklaroi rezoluten të pavlefshme. Zyrtaret e OKB-së thonë se parlamenti i Kosovës nuk ka kompetenca miratojë apo të formulojë rezoluta për marrëdhëniet mes shteteve sovrane.

Ndërkohë qeveria e Maqedonisë e dënoi rezoluten e parlamentit duke e quajtur atë kercënim për Maqeodninë.

Ligjvenësit shqiptarë në Kosovë e kundërshtojnë marrëveshjen kufitare mes Beogradit dhe Shkupit, pasi ajo i jep Maqedonisë disa kilometra nga teritori i Kosovës në kufi.

XS
SM
MD
LG