Lidhje

Bush: rreziku më i madh, nga shtetet e dobëta apo grupet e vogla - 2002-06-01


Presidenti Bush, gjatë një fjalimi në ceremoninë e diplomimit të oficerëve të ushtrisë, parashtroi vizionin e tij për luftën e udhëhequr nga Shtetet e Bashkuara kundër terrorizmit botëror.

Duke folur në akademinë ushtarake amerikane në West Point, presidenti Bush tha se rreziku më i madh vjen nga shtetet e dobëta apo grupet e vogla që mund të shtien në dorë një armë katastrofike për të sulmuar vendet e botës.

Ai tha se Shtetet e Bashkuara nuk do të qendrojnë në pritje e të shohin që kërcënimet të bëhen realitet dhe tha se Shetet e Bashkuara do të udhëheqin botën kundër të këqinjve dhe regjimeve të paligjshme.

Zoti Bush tha se objektivi i Amerikës është të mbrojë dhe të ruajë paqen në botë, qoftë përmes mjeteve diplomatike apo ushtarake.

Ai u zotua gjithashtu për përpjekje të reja për forcimin e sigurisë së brendshme në Shtetet e Bashkuara.

XS
SM
MD
LG