Lidhje

Nga misioni i anijes amerikane të hapësirës - 2002-06-11


Shkencëtarët e anijes Endevër kanë në plan të dalin sot në hapësirë për të përfunduar lidhjen e një krahu robot me pjesën e jashtme të stacionit ndërkombëtar të hapësirës.

Astronautët Franklin Chang-Diaz dhe Philippe Perrin do të dalin për herë të dytë në hapësirë për të instaluar krahun robot dhe për ta lidhur atë me stacionin e hapësirës. Krahu robot 18 metra i gjatë, i cili funksionon si vinç i madh do të ndihmojë për projektet e ndërtimit në të ardhmen.

Krahu do të lidhet me të ashtuquajturën mini hekurudhë dhe do të lëvizë rreth stacionit me shina. Anija Endevër u nis nga toka të mërkurën e kaluar dhe pritet të kthehet më 15 qershor.

XS
SM
MD
LG