Lidhje

Ndryshim në Kontrollin e Lartë të Shtetit? - 2002-08-13


Kryeministri Fatos Nano i ka kërkuar sot Gjykatës Kushtetuese të interpretojë rastet e emërimit dhe shkarkimit të kreut të Kontrollit të Lartë të Shtetit.

Sipas kryeministrit ligji për këtë institucion ka tejkaluar kushtetutën, e cila përcakton vetëm faktin se kryetari i saj emërohet dhe shkarkohet nga parlamenti me propozim të presidentit.

Ky veprim i kryeministrit duket se paralajmëron ndërmarrjen e një nisme për të ndërruar kryetarin aktual Mustafa Kërçuku dhe për t'ia besuar postin e tij Partisë Dmokratike në opozitë

XS
SM
MD
LG