Lidhje

Lehtësohet gjendja në kufirin mes Shqipërisë dhe Greqisë - 2002-08-27


Gjendja në pikat e kalimeve kufitare të Kapshticës e Kakavijës ka filluar të normalizohet. Nëpunësit grekë të kufirit punuan gjatë natës me ritme më të shpejta në kryerjen e praktikave kufitare për njerëzit dhe automjetet nga Shqipëria.

Shumë emigrantë janë detyruar që të shtyjnë apo anulojnë udhëtimet e tyre drejt Greqisë, për shkak të gjendjes së krijuar. Disa të tjerë kanë lënë automjetet në Shqipëri, që të kalojnë më shpejt kufirin.

Zyrtarët shqiptarë thonë se numri i emigrantëve që kishin ardhur nga Greqia ishte 120 deri në 150 mijë.

Shteti shqiptar ka pësuar disa milionë dollarë për shkak të mosrealizimit të marrëdhieve tregëtare. Po ashtu edhe plani i realizimit të të ardhurave doganore ka rënë ndjeshëm gjatë këtyre 10 ditëve të krizës në kufi.

XS
SM
MD
LG