Lidhje

UNMIKU kundërshton kthimin e të zhvendosurve sërbë - 2002-09-22


Zyrtarët e misionit të Kombeve të Bashkuara në Kosovë, thanë se çdo përpjekje për kthim masiv të të zhvendosurve dëmton në radhë të parë interesat e vetë personave të zhvendosur. Ata i bënë këto komente pasi dhjetra pjestarë të komunitetit sërb bllokuan dje vendkalimin kufitar ndërmjet Kosovës dhe Sërbisë në Merdare. Paralajmërimet e disa shoqatave sërbe për kthim masiv kanë hasur në kundërshtimin e rreptë të autoriteve ndërkombëtare në Kosovë.//IC//

XS
SM
MD
LG