Lidhje

Në Shqipëri importi dominon eksportin - 2002-10-12


Sipas të dhënave të fundit të institutit të statistikave në Shqipëri veprojnë rreth 340 ndërmarrje, kryesisht italiane dhe greke që prodhojnë konfeksione me lëndë të parë të importuar. Rieksportimi i këtyre prodhimeve përbën mbi 70 përqind të vëllimit të përgjithshëm të eksportit të Shqipërisë. Ndërkaq, eksporti i Shqipërisë është katër herë më i vogël se importi, që do të thotë se vendi ka një deficit të madh tregtar.//ic//

XS
SM
MD
LG