Lidhje

Kosovë:  Decentralizimi i pushtetit çështje e ditës - 2002-10-31


Temë kryesore e diskutimeve pas zgjedhjeve të së shtunës në Kosovë është decentralizimi i pushtetit dhe anullimi i një takimi të parashikuar për nesër rreth kësaj çështjeje. Përfaqësuesit politikë të shqiptarëve e kanë vlerësuar si të drejtë vendimin e administratorit të Kosovës, Mihail Shtainer, për shtyrjen e mbledhjes, duke thënë se ky proces duhet të jetë i përgatitur mirë.

Ndërkaq, përfaqësuesit sërbë thonë se ky proces duhet të fillojë megjithë pjesëmarrjen e paktë të tyre në votime edhe pse administratori Shtrajner ua kishte vënë pjesëmarrjen në zgjedhje si kusht kryesor për procesin e decentralizmit.//ic//

XS
SM
MD
LG