Lidhje

OSBE shpalli  rezultatët përfundimtare të zgjedhjeve në Kosovë - 2002-11-03


Misioni i OSBE-së në Kosovë shpalli në Prishtinë rezultatët përfundimtare të zgjedhjeve vendore të 26 tetorit sipas të cilave Lidhja Demokratike e Kosovës ka fituar në shumicën e komunave.Në vendin e dytë është renditur Partia Demokratike, ndërsa në 5 komuna shumicën e kanë fituar subjektet politike serbe. Aleanca për Ardhmerinë e Kosovës ndërkaq, partia e tretë shqiptare për nga madhsia ka shënuar ngritje sidomos në rajonin e Dugagjinit. Kryeadmisnitratori, Mihail Steiner i shpalli të ligjshme rezultatët dhe u shpeh i knaqur me zgjedhjet të cilat i cilësoi si të qeta, demokratike dhe në pajtim me standardët ndërkombëtare.//ss//

XS
SM
MD
LG