Lidhje

Një Pacemaker i Ri - 2003-01-14


Mjekët në një spital të Los Anxhelosit, transplantuan për herë të parë një pacemaker të programuar. Pacemaker është paisje që rregullon ritmin e rrahjeve të zemërs. Pacientja është 81 vjeçarja Maria Autrey. Operacioni për transplanitimin e paisjes së re zgjati vetëm 20 minuta.

Paisja e quajtur Protos është një shpikje e doktor William Bayleit. Ajo përbëhet nga një mikroprocesor i posaçëm i cili përdor algorithminë për të përcaktuar ritmin e duhur të rrahjeve të zemrës. Doktor Bayley shpreh besimin se zonja Autrey dhe të tjerë do të mbeten të kënaqur nga kjo teknologji e re dhe do të ndjehen më mirë nga shëndeti.

XS
SM
MD
LG