Lidhje

Aparat i ri per Zbulimin e Glaukomes - 2003-01-21


Afro 3 milionë amerikanë vuajnë nga glaukoma, dhe 50 përqind e tyre nuk e dinë se e kanë një sëmundje të tillë. Shkencëtarët kanë shpikur një aparat të ri për diagnostikimin e Glaukomës, një sëmundje që shkakton verbim.

Mjeku William Prothero thotë se në fazat e herëshme kjo sëmundje nuk ka simptoma. Ato zbulohen vonë dhe mund të shkatojnë verbim. Kjo është arsyeja që analizat me anë të kësaj teknologjie të re janë të rëndësishme. Kjo lloj teknologjie me reze lazer është njësoj si ajo e skanimit.

Aparati skanon syrin për gjetur ndonjë shenjë të glaukomës. Apari i ri kushton rreth 37 mijë dollarë dhe deri tani përdoret vetëm në rreth 25 klinika në shtetin Washington.

XS
SM
MD
LG