Lidhje

Intervistë me ekonomisten e BERZH-it Anita Taçi, mbi Raportin Vjetor të Tranzicionit - 2003-01-23


Në një intervistë për Zërin e Amerikës, ekonomistja në Zyrën e Kryeekonomistit të Bankës Evropiane për Rindërtimin dhe Zhvillimin dhe një nga bashkëautorët e Raportit të përvitshëm të Tranzicionit të BERZH-it, Anita Taçi, tha se sfidat kryesore për Shqipërinë janë përmirësimi i infrastrukturës fizike, fuqizimi i zbatimit të ligjit dhe përpjekjet e mëtejshme për luftën kundër korrupsionit, si domosdoshmëri për nxitjen e sektorit privat dhe tërheqjen e investitorëve të huaj, zbatimi i një plani të veprimit strategjik për reformimin e sektorit të energjisë, për zgjidhjen e menjëhershme të krizës së energjisë, si dhe privatizimi me sukses i Bankës së Kursimeve.

XS
SM
MD
LG