Lidhje

FMN lëvron kredinë prej 5 milion dollarësh për Shqipërinë - 2003-02-27


FMN njoftoi se në mbledhjen e djeshme të bordit të drejtorëve ekzekutiv ka perfunduar rishikimin e parë të ecursisë ekonomikë të Shqipërisë, duke lëvruar menjehere edhe një kredi prej 5 milion dollarësh.

Fondi monetar u shpreh përgjithësisht i kënaqur nga ecuria e ekenomisë shqiptare, por ka konstatuar se progresi në fushn e reformave strukturore ka qenë i dobët. Fondi monetar ka vënë edhe njeherë theksin në rëndësin e padiktueshme të luftës kundër korrupionit dhe përmirësimit të qeverisjes. Nënshkrimi i marrëveshjes u përshëndet sot nga qeveria e Tiranës.

//rd//

XS
SM
MD
LG