Lidhje

Izraeli shtyn kalimin e përgjegjësive Autoritetit palestinez - 2003-08-18


Sipas njoftimeve, Izraeli, nuk do t’i dorëzojë sot Autoritetit palestinez përgjegjësinë e sigurisë të dy qyteteve të Bregut Perëndimor, siç ishte në plan.

Izraelitët dhe palestinezët kishin rënë darkord që Izraeli do t’ia kalonte kontrollin e qytetit të Kalikjës dhe Xherikos palesntinezëve. Por ky vendim u shty mbrëmë, pasi negociatorët izarelitë dhe palestinezë nuk arritën t’i zgjidhnin mosmarrëveshjet lidhur me çështjen e sigurisë. Palestinezët thonë se Izareli ka refuzuar t’i heqë pikat ushtarake të kontrollit në periferi të Kalkijës. Pritet që bisedimet të rifillojnë nesër.// lk //

XS
SM
MD
LG