Lidhje

Paqeruajtësit afrikano perëndimorë dhe diplomatët perëndimorë vizituan qytetin bregdetar liberian Buchanan, që kontrollohet nga kryengritësit - 2003-08-30


Paqeruajtësit afrikano perëndimorë dhe diplomatët perëndimorë vizituan qytetin bregdetar liberian Buchanan, që kontrollohet nga kryengritësit, në përpjekje për të ndalur luftimet midis forcave kryengritëse dhe trupave qeveritare. Mes diplomatëve që vizitoi këtë port ishte edhe ambasadori amerikan në Liberi, John Blaney. Zoti Blaney tha se qëllimi i vizitës ishte për të vendosur lidhje me kryengritësit në përpjekje për të hapur këtë port për hyrjen e ndihmave humanitare tepër të nevojëshme. Ndërkohë, një zyrtar i lartë i Kombeve të Bashkuara thotë sederi në 15 mijë paqeruajtës nevojiten në Liberi për të krijuar një mjedis të sigurt për punonjësit e ndihmave

XS
SM
MD
LG