Lidhje

Takim i jashtëzakonshëm i BEsë për terrorizmin - 2004-03-19


Ministrat e Brendëshëm të Bashkimit Evropian janë mbledhur në Bruksel për një takim të jashtëzakonshëm në përgjigje të shpërthimeve të javës së kaluar në Madrid.

Irlanda, që mban presidencën e radhës të Bashkimt, kërkoi mbajtjen e bisedimeve në përgatitje të takimine niveit të lartë të Bashkimit Evropian, që po ashtu prite të prëqenrohet në luftënkundr terrorizmitt. Nëtakimine sotën, ministrii Brendëshëm i Spanjës, Angel Acebes, i cili po largoeht nga posti, , do të informojë homologët e tij lidhur me hetimet përsulmet.

Minsitrat prite të diskutojnë në plan veprimi kundër terrorizmit për të shkëmbyer të dhëna zbulimi, prë të ngritur një agjenci evropiane zbulimi dhe për të caktuar një shef të sketorit kundër terrorizmit.

//rd//

XS
SM
MD
LG