Lidhje

Rikthehen në Kosovë 12 ish pjestarë të UÇK-së - 2004-05-19


Zyrtarë të Kombeve të Bashkuara në Kosovë rikthyen 12 ish pjestarë të UÇK-së vendet që mbanin në trupat mbrojtëse të Kosovës.

Administrata e OKB-së i kishte pezulluar të 12 ata nga TMK-ja në muajin dhjetor nën dyshimet për veprimtari të paligjshme. Por zyrtarët më vonë nuk qenë në gjendje të provonin se ata kishin bërë vepra të paligjshme.

Trupat Mbrojtëse të Kosovës u krijuan pas konfliktit të vitit 1999 me detyrën për t’u marrë emergjencat natyrore dhe të tjera. Shumica e pjestarëve të TMK-së kanë qenë anëtarë të UÇK-së.

XS
SM
MD
LG