Lidhje

OSBE - raport për gjendjen e komuniteteve të vogla në Kosovë - 2004-05-25


Në një raport të ri të publikuar sot nga Misioni i OSBE-së në Kosovë, thuhet se dhuna e marsit e ndërlikoi më tej gjendjen për komunitetet e vogla në Kosovë.

Raporti përshkruan rastet e shkeljes së të drejtave të njeriut gjatë ditëve të dhunës, si dhe reagimin e autoriteteve.

Ai përqëndrohet veçanërisht tek gjendja e sigurisë, e drejtësisë, e drejta e pronësisë dhe tek shërbimi mjekësor dhe arsimor. Roli që luajnë të drejtat e njeriut në zhvillimin e Kosovës, është tepër i rëndësishëm dhe ka një ndikim të konsiderueshëm në shoqëri, thotë Carsten Weber, zyrtar i Misionit të OSBE-së.

Shqetësimet e ngritura raport kanë ekzistuar më parë, por tani ato janë bërë më urgjente, thekson ai.

Në raportin e OSBE-së përmenden shqetësimet kryesore përsa i përket gjendjes së të drejtave të njeriut në Kosovë në aspektin e sigurisë, të drejtësisë, të pronësisë dhe të shërbimeve.

Raporti rekomandon të merren masa të menjëherhsme për këto çështje dhe për plotësismin enevojave të të gjitha komuniteteve.

Në raportin e OSBE-së për Kosovën thuhet se suksesi në realizimin e këtyre sfidave mund të arrihet nëpërmjet bashkëpunimit më të ngushtë midis Institucioneve kalimtare dhe UNMIK-ut.//ii

XS
SM
MD
LG