Lidhje

Sllovenia ratifikon kushtetutën e re të BEsë - 2005-02-01


Parlamenti i Sllovenisë ratifikoi kushtetutën e re të Bashkimit Evropian, duke çuar në tre numrin e vendeve anëtare të Bashkimit që e kanë miratuar këtë dokument.

Kushtetuta e re pritet të hyjë në fuqi në vitin 2007 nëse nënshkruhet nga të 25 vendet anëtare të BE-së.

Parlamentet e Hungarisë dhe të Lituanisë e kanë miratuar dokumentin, ndërsa Spanja pritet të mbajë një referendum më 20 shkurt.

Asambleja Kombëtare Franceze votoi për një amendament kushtetues që lejon zhvillimin e një referendumi mbi Kartën e BE-së. Pritet që Senati Francez ta miratojë këtë masë nga fundi i muajit, para një sesioni parlamentar ku pritet të miratohet amendamenti, i cili i hap rrugën referendumit.

XS
SM
MD
LG