Lidhje

Investitorët, ende skeptikë për rimëkëmbjen e ekonomisë evropiane

  • Zëri Amerikës

Investitorët, ende skeptikë për rimëkëmbjen e ekonomisë evropiane

Rënia e tregut e aksioneve dhe rritja e kostos së huamarrjes tregoi sot se investitorët mbeten skeptikë për përpjekjet mbi zgjidhjen e problemeve të borxhit të Evropës. Aksionet e Hong Kongut shënuan një rënie prej 3 për qind, ndërsa ato në Tokio dhe Londër ranë me rreth 1 për qind.

Në Bruksel, ministrat e financave të BE-së debatuan lidhur me një ndihmë tjetër monetare për Greqinë dhe për të diskutuar mbi shqetësimet se Italia mund të bëhet vendi i ardhshëm që do të goditet nga kriza e borxheve. Ministri italian i ekonomisë, Xhulio Tremonti u largua herët nga takimi i ministrave të financave, dhe u kthye sot në Romë për të mbikqyrur përpjekjet mbi miratimin në parlamentin italian të një buxheti me shkurtime.

Shkurtimet buxhetore synojnë pakësimin e borxhit të Italisë, që tani është në shifrën 120 për qind të prodhimit të përgjithshëm të vendit. Lehtësimi i barrës së borxheve mundëson ripagimin e huave, kështuqë që bankat do të ofrojnë interesa më të ulëta, duke i shkurtuar kostot e huamarrjes.

XS
SM
MD
LG