Lidhje

Pyetësori i BE, Tiranës i dërgohen mbi 500 pyetje

  • Zëri Amerikës

Pyetësori i BE, Tiranës i dërgohen mbi 500 pyetje

Situata politike duket se ka ndikuar edhe ne procesin e vlerësimit të përgjigjeve që qeveria shqiptare i ka kthyer pyetësorit të Komisionit Europian.

Tiranës i janë dërguar nga Brukseli afro 700 pyetje, të cilat mbi 500 janë sqarime rreth përgjigjeve të pyetësorit dhe 170 janë pyetje të reja. Kjo u pohua sot nga ministrja e Integrimit Majlinda Bregu.

Autoritetet shqiptare duhet të kthejnë përgjigjet e tyre brenda 10 qershorit. Shqiperia i dorëzoi përgjigjet e pyetësorit në mesin e muajit prill.

Komisioni europian ka deklaruar se shpejtësia për hartimin e opinionit për statusin e vendit kandidat do të varet edhe nga cilësia e përgjigjeve ndërkohë që ka paralajmëruar se kriteret politike kanë një peshë të rëndësishme në opinion duke nënvizuar se situata aktuale politike rrezikon të jetë një pengesë serioze.

XS
SM
MD
LG