Lidhje

Kulla e Ngujimit në Theth, një destinacion i ri turistik

  • Pëllumb Sulo

Kulla e Ngujimit në Theth, një destinacion i ri turistik

Në fshatin Theth të Dukagjinit, në Veri të Shqiperise, gjendet Kulla e Ngujimit, nje monument unikal në të gjithë Shqipërinë. Për disa shekuj, Kulla e Ngujimit, është identifikuar me Kanunin dhe fenomenin e ngujimit e të gjakmarrjes. Por, sipas banorëve të Thethit, prej 70 vjetësh Kulla e Ngujimit e ka humbur funksionin e saj duke u kthyer në një nga monumentet e kulturës, që kohët e fundit, është kthyer një nga destinacionet më të rëndësishme turistike të Veriut të Shqipërisë.

XS
SM
MD
LG