Lidhje

Shqipëri, gjendja e komunitetit rom


Në Shqipëri, gjendja e komunitetit rom dhe atij egjiptian vazhdon të jetë problematike, jo vetëm për shkak të kushteve të vështira të jetesës, mungesës së një banese dhe pune, por edhe disktiminimit social.

Pjesa më e madhe e këtij komuniteti, përfshirë fëmijët, janë të paregjistruar në zyrat e gjendjes civile dhe, për këtë shkak, nuk përfitojnë shërbimet socviale që ofrojnë institucionet shtetërore.

Prej vitesh, komuniteti ndërkombëtar ka akorduar fonde në mbështetje të projekteve të shoqatave joqeveritare për komunitetin rom dhe egjiptian, por situata duket se nuk ka njohur përmirësim, duke vënë në dyshim efektivitetin e këtyre fondeve.

Gjenjda e romëve në Shqipëri
please wait

No media source currently available

0:00 0:04:51 0:00

XS
SM
MD
LG