Lidhje

USAID, mbështetje për kultivimin e mandarinës në Shqipëri

  • Raimond Kola

Agjencia Amerikane për Zhvillimin Ndërkombëtar USAID po mbështet prej disa vitesh në Jug të Shqipërisë fermerët në kultivmin e mandarinës. Në zonën e Konispolit, në Sarandë, fermerët kanë zgjeruar vit pas vit sipërfaqet e mbjella duke rritur prodhimin dhe eksportet ku një pjesë e madhe e sasive të prodhuara drejtohet drejt Kosovës. Në këtë zonë fermerët mblidhen cdo vit në një festë të vecantë për të paraqitur prodhimet e tyre.

XS
SM
MD
LG