Lidhje

Shqiptarët në qeverinë e Malit të Zi

  • Ali Salaj

Përfshirja e shqiptarëve në Qeverinë e re të Malit të Zi, sipas deputetit dhe nënkryetarit aktual të parlamentit malazez, Genci Nimanbegu do të rezultojë me përmirësimin dhe zhvillimin e të drejtave dhe lirive të pakicës shqiptare në Mal të Zi. Në një intervistë dhënë Zërit të Amerikës, Nimanbegu thotë se në Marrëveshjen e Bashkëqeverisjes janë përfshirë kërkesat më parësore të shqiptarëve në Mal të Zi siç janë Komuna e plotë e Malësisë, Mbrojtja e Kripores dhe Valdanosit, punësimi i shqiptarëve nëpër institucionet shtetërore, kthimi i pronës private, menaxhimi i bregdetit etj.

XS
SM
MD
LG