Lidhje

Përgatitjet për zgjedhjet vendore në jug të Shqipërisë


Përgatitjet për zgjedhjet vendore në jug të Shqipërisë

Në Jug të Shqipërisë janë ngritur Komisionet Zonale për zgjedhjet vendore, ndërkohë që përfaqësuesit e opozitës ende nuk janë bërë pjesë e tyre. Përgatitjet për proçesin po përqëndrohen tek listat e zgjedhësve dhe regjistrimi i kandidatëve. Procesi i përzgjedhjes së kandidatëve, ndryshe nga herët e tjera, nuk po shoqërohet me vëmendjen e nevojshme në mjetet lokale të informimit.

Përgatijet për zgjedhjet vendore të Majit po hyjnë tashmë në një fazë intensive. Në Jug të Shqipërisë janë ngritur komisionet zonale , ndërsa ende nuk janë bërë pjesë e tyre përfaqësuesit e opozitës. Kryetari i Komisionit zonal zgjedhor në Gjirokastër Arjan Gjini thotë për Zërin e Amerikës se pjesëmarrja e përfaqësuesve të opozitës do t`i rriste besueshmërinë Komisionit Zonal. Opozita e majtë pritet të marrë një vendim politik për këtë pjesëmarrje . Zoti Gjini thotë se aktualisht Komisoni Zonal Zgjedhor është marrë me praktikat përgatitore dhe regjistrimin e kantidatëve të pavarur. Në Qarkun e Gjiroakstrës që përfshin Tepelenën dhe Përmetin do të jenë tre të tillë ndërsa në Sarandë në Komisionin zonal është regjistruar deri tani vetëm një kantidat i pavarur për një nga komunat e këtij rrethi. Vëmendja e subjekteve politike mbete e përqëndruar veçanërisht tek lisat e votuesve. Komisioni zonal nuk merret me këtë çështje por zoti Gjini thotë se vihet re një përgjegjësi e partive politike për këtë proçes.

XS
SM
MD
LG