Lidhje

"Toyota" nxjerr thirrje për riparimin e 1.7 milionë makinave me defekte


"Toyota" nxjerr thirrje për riparimin e 1.7 milionë makinave me defekte

Kompania Toyota nxori një thirrje për riparimin e 1.7 milionë makinave për shkak të defekteve që mund të çojnë në çarje të serbatorit.

Kjo është thirrja e fundit që nga viti 2009 që dëmtoi reputacionin e kompanisë.

Toyota tha sot se 1 presje 2 milion makina janë shitur në Japoni dhe përfshijnë modelet e viteve 2000 deri 2008.

400 mijë makinat e tjera që mund të kenë defekt janë shitur në Amerikën e Veriut dhe Evropë. Toyota ka tërhequr për riparim më shumë se 12 milionë makina në më pak se një vit.

XS
SM
MD
LG