Lidhje

22 vjetori i demonstratës për rrëzimin e bustit të Stalinit në Shkodër


22 vjetori i demonstratës për rrëzimin e bustit të Stalinit në Shkodër

Në qytetin e Shkodrës u përkujtua sot demonstrata e 14 janarit e vitit 1990, kur disa mijëra banorë të Shkodrës u grumbulluan në qendër të qytetit, me synimin për të rrëzuar monumentin e Stalinit. Demonstrata pati jehone, brenda dhe jashtë vendit, dhe u komentua edhe nga shumë media ndërkombetarë, përfshirë Zërin e Amerikës. Në ceremoninë e sotme të përkujtimit ishte e pranishme edhe kryetarja e parlamentit të Shqipërisë, Jozefina Topalli.

XS
SM
MD
LG