Lidhje

Astronautët e anijes "Endeavor" shënojnë arritje historike në hapësirë


Astronautët e anijes "Endeavor" shënojnë arritje historike në hapësirë

Dy anëtarët e ekuipazhit të anijes Endeavour të hapësirës shënuan një arritje historike gjatë ecjes së sotme jashtë Stacionit Ndërkombëtar Orbital.

Astronautët Mike Fincke dhe Greg Chamitoff dolën sot për të hequr një zgjatim 15 metra nga Endeavour dhe për ta instaluar në stacion.


Gjatë manovrës, ata arritën orën e 1,000 që astronautët kanë shpenzuar në hapësirë për të instaluar dhe mirëmbajtur stacionin 10 vjeçar. Ecja është e katërta dhe e fundit e misionit final të Endeavour. Ajo është gjithashtu ecja e fundit e planifikuar në historinë 30 vjeçare të anijes.

XS
SM
MD
LG