Lidhje

Bashkimi Evropian e ka zgjatur mandatin e EULEX-it në Kosovë edhe për dy vite të tjera

  • Zeri Amerikës

Bashkimi Evropian e ka zgjatur mandatin e EULEX-it në Kosovë edhe për dy vite të tjera

Bashkimi Evropian e ka zgjatur mandatin e misionit të policisë dhe drejtësisë në Kosovë edhe për dy vite të tjera.

Komisioni Evropian që është organi ekzekutiv i Bashkimit Evropian tha të martën se vendimi për të qendruar në Kosovë deri në vitin 2012 thekson angazhimin e fuqishëm të bllokut për zbatimin e ligjit në Kosovë.

Misioni i quajtur EULEX, u formua pas shpalles së pavaresisë së Kosovës nga Serbia, për të ndihmuar agjencitë e rendit në Kosovë që të zhvillojnë qendrueshmëri dhe përgjegjshmëri. Bashkimi Evropian e quan EULEX-in në Kosovës si misionin më të madh civil të angazhuar në bazë të politikave të përbashkëta të sigurisë dhe mbrojtjes.

XS
SM
MD
LG