Lidhje

Brajan Uilson ofron një interpretim të ri të veprave të Xhorxh Gërshuin

  • Doug Levine

Brajan Uilson ofron një interpretim të ri të veprave të Xhorxh Gërshuin

Brajën Uilson ka qenë gjithmonë një admirues i Xhorxh Gërshuinit. Ai i dëgjonte meloditë e këngëve “I’ve got a crush on you”, dhe “Rhapsody in Blue” dhe pjesë të tjera të njohura të Xhorxh dhe Ira Gershuinit që kur ishte fëmijë. Brajën u bë më vonë bashkë-themeluesi dhe udhëheqësi i një prej grupeve më të mira të rock n’ roll-it, The Beach Boys.

Brajën filloi të mendonte për inçizimin e një albumi me këngët e Gershuinit para një viti. Ai zgjodhi dhe orkestroi 12 nga pjesët më të njohura të Gershuinit dhe përfshiu edhe këngët “The like in I love you” dhe “Nothing but love.”

Gershuin la rreth 100 pjesë muzikore të papërfunduara kur vdiq në moshën 38 vjeçare në vitin 1937.

Brajën e vlerëson Gershuinin si krijuesin e këngës popullore. Ai thotë se Xhorxh Gershuin kishte një talent për të kompozuar melodi që askush nuk e ka arritur deri tani. Muzika e tij i ka qëndruar kohës dhe dëgjohet nga të gjithë moshat. Brajën, i cili ka inçizuar më shumë se 10 albumet solo që kur u nda nga grupi The Beach Boys në vitin 1988, thotë se ky është projekti më spiritual që ka punuar ndonjëherë. Brajën do të mbajë koncertin e tij të parë, nga gjashtë që do të ketë turneu i tij, në Australi me 29 tetor.

Të dëgjojmë përpunimin e këngës “Love is here to stay” nga albumi “Brian Wilson Reimagines Gershwin.”


XS
SM
MD
LG