Lidhje

David Cameron kundërpërgjigjet


.

Kryeministri britanik, David Cameron u kundërpërgjigj ashpër ndaj atyre që ai i quajti pretendime “shumë të dëmshme dhe thellësisht të pavërteta” që lidhen me disa llogari financiare të babait të tij, i cili nuk jeton më.

Zoti Cameron i bëri komentet sot në parlament. Kryeministri britanik vazhdon të jetë nën trysni për shkak se i ati është identifikuar si klient i një firme ligjore panameze, e specializuar për të ndihmuar të pasurit të paguajnë më pak taksa.

Zoti Cameron në fillim refuzoi të thotë nëse edhe ai kishte pjesë në një firmë të themeluar nga i ati në një parajsë fiskale, por më vonë pranoi se i kishte shitur aksionet e tij pak para se të bëhej kryeministër në vitin 2010. Ai tha sot se babai i tij kishte investuar në një parajsë fiskale për qëllime biznesi dhe jo për të shmangur taksat.

XS
SM
MD
LG