Lidhje

Rivlerësimi, shkarkohet anëtari i Kushtetueses Dizdari


Në Shqipëri, komisioni i pavarur i Kualifikimit njoftoi sot vendimin për shkarkimin nga detyra të anëtarit të Gjykatës Kushtetuese Gani Dizdari

Gjyqtari Dizdari u penalizua për shkak të problemeve të vërejtura me pronësinë në një nga apartamentet në zotërim të tij si dhe të një apartamenti tjetër të blerë nga e bija. Gjithashtu ndaj tij, Komisioni ngriti dyshime për “lidhje të papërshtatshme”, për shkak të një nipi të gjykatësit i dënuar pasi kishte marrë një sasi parash për të ndërhyrë, për uljen e një dënimi në Gjykatën e Lartë, në kohën kur atje punonte zoti Dizdari.

Me vendimin e sotëm, procesi i rivlerësimit për anëtarët e Gjykatës Kushtetuese konsiderohet i mbyllur. Ndërsa tre gjykatës të saj kishin dhënë dorëheqjen më parë, 4 anëtarë u shkarkuan dhe veëtm dy mundën të kalonin.

Sot një tjetër trupë e Komisionit zhvilloi seancën dëgjimore me anëtarin e Gjykatës së Lartë Artan Zeneli, ndaj të cilit gjithashtu janë hedhur dyshime lidhur me pasurinë e tij për mospërputhje mes deklaratave apo mos deklarim të një trualli. Gjyqtari Zeneli është ndërkohë një prej përfaqësuesve të lartë të gjyqësorit ndaj të cilit ambasada amerikane ndërmori vitin e shkuar masën e revokimit të vizave.

Nesër pritet vendimi për dy anëtarë të tjerë të kësaj Gjykate, Ardian Thanza dhe Tom Ndreca.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG