Lidhje

Manovra të përbashkëta Rusi-Kinë-Mongoli


Trupat nga Rusia, Kina dhe Mongolia po marrin pjesë në manovra në shkallë të gjerë, që mendohet se janë ngjarja më e madhe ushtarake në Rusi.

Presidenti rus Vladimir Putin mori pjesë të enjten gjatë zhvillimit të stërvitjes ushtarake Vostok 2018.

Manovrat tregojnë forcimin e lidhjeve ushtarake ndërmjet Moskës dhe Pekinit, në mesin e tensioneve që të dy vendet kanë me Shtetet e Bashkuara.

Stërvitjet një javore do të zgjerohen përgjatë Siberisë, verilindjes së Azisë, Arktikut dhe Oqeanit Paqësor.

Military troops from Russia, China and Mongolia are participating in what is said to be Russia's largest war games event.

Russian President Vladimir Putin attended the large-scale military exercise in Vostok in country's Far East on Thursday.

The maneuvers showcased growing military ties between Moscow and Beijing amid their respective tensions with the United States.

The week-long military exercises will span across Siberia and the Far East, the Arctic and the Pacific Oceans.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG