Lidhje

Duma ruse miraton ligjin për Internetin


Rusian Duma
Ligjvënësit rusë kanë miratuar një ligj që i jep qeverisë kompetenca për të vënë në listën e zezë faqe interneti që zyrtarët e konsiderojnë se përmajnë material të papranueshëm.

Dhoma e ulët e parlamentit të Rusisë, Duma, votoi dje për këtë ligj, për të cilin përkrahësit thonë se ka për qëllim mbrojtjen e fëmijëve nga pornografia dhe informacioni për vetvrasje e përdorimin e narkotikëve.

Ligjvënësit miratuan gjithashtu një ligj që i përkufizon etiketimet dhe shpifjet si akte kriminale, të dënueshme deri me pesë vjet burgim.

Kritikët thonë se ligji i ri ka për qëllim pengojë përhapjen e informacionit dhe të shtypë disidencën.

Mendimi juaj

Trego komentet

XS
SM
MD
LG