Lidhje

Ekosistemi i Liqenit të Shkodrës

  • Pëllumb Sulo

Në Shkodër u zhvillua sot një Konferencë shkencore kushtuar problematikave që ka sot Liqeni i përbashkët i Shkodrës, Konferencë ku morrën pjesë, krahas studiuesve nga Shqipëria dhe Mali Zi, edhe përfaqësues të qeverive të dy vendeve fqinjë. Liqeni i Shkodres, i cili ndahet mes Shqipërisë dhe Malit të Zi, është më i madhi në Ballkan dhe, vitet e fundit, megjithë bashkëpunimin mes dy vendeve dhe projekteve të financuara nga donatorë të huaj, ekosistemi i tij vazhdon të dëmtohet. Korrespondenti i Zërit të Amerikës, Pëllumb Sulo, ka përgatitur kronikën që po trasmetojmë:
XS
SM
MD
LG