Lidhje

Gjendja e emigracionit në SHBA


Emigracioni në Shtetet e Bashkuara është rritur gjatë dy viteve të fundit, duke arritur nivele të papara që nga fillimi i shekullit të 21 - dhe numri më i madh prej tyre janë të ardhur nga Azia, dhe jo nga Amerika Latine.


Të dhënat shfaqen në një vit kur kandidati presidencial Donald Trump ka premtuar për të ndërtuar një mur në kufirin meksikan për të ndalur emigrantët e paligjshëm të hyjnë në Shtetet e Bashkuara.

Të dhënat e reja nga Qendra për Studimet e Imigracionit tregojë se më shumë se tre milionë emigrantë të ligjshëm erdhën në Shtetet e Bashkuara në vitin 2014 dhe 2015, një rritje 39 për qind në krahasim me dy vitet e më parëshme. Studimi analizon hyrje-daljet e njerëzve në Shteteve të Bashkuara, duke përfshirë ata me viza afatgjate.

XS
SM
MD
LG