Lidhje

Shqiptarët kthehen nga Greqia për Pashkët


Në pikat e kalimit kufitar të Shqipërisë me Greqinë po vihet re një ritëm i lartë i lëvizjes së emigrantëve shqiptarë për Festën e Pashkëve Ortodokse. Sipas burimeve policore shqiptare vetëm në 24 orët e fundit hynë në territorin shqiptar mbi 10 mijë emigrantë shqiptarë me rreth 40 autobuzë dhe disa qindra autovetura të vogla.

Në Pikën e Kakavijës, më e madhja që lidh të dy vendet , policia shqiptare shtoi shërbimet me katër sportele dhe po kështu edhe në Pikën e Kapshticës në Juglindje të vendit. Emigrantët kanë kërkuar që autoritetet kufitare të të dy vendeve të përshpejtojnë udhëtimin e tyre pasi në orë të ditës në kufi shfaqen radhë të gjata.

Pas kapërcimit të problemeve me pasaportat për një kategori fëmijësh shqiptarë të lindur në Greqi, me prodhimin e pasaportave të reja, tani nuk ka më pengesa që familjet e emigrantëve të lëvizin lirisht në kufi.

Vlerësohet se mbi 60 mijë emigrantë shqiptarë kanë hyrë këto ditë në Shqipëri nga Greqia për Festën e e Pashkëve. Kjo shifër vlerësohet nga më të lartat që pas fillimit të krizës ekonomike në Greqi ku mijëra shqiptarë humbën vendet e punës. Emigrantët e kthyer pohojnë në kufi se e ruajnë këtë traditë për ti kaluar në atdhe Pashkët duke pëprfituar edhe nga pushimet afatgjata në Greqi dhe dhuratat për festën.

Shiko komentet (1)

Ky forum është mbyllur
XS
SM
MD
LG