Lidhje

Shqipëri: Trafiku i refugjatëve aziatikë


Sipas policisë shqiptare rrjetet e trafikut që veprojnë në bashkëpunim me trafikantët grekë shtrihen në Tepelenë, Fier dhe në Vlorë

Shqipëria po përballet këto ditë me një valë refugjatësh që hyjnë nga Greqia dhe synojnë të kalojnë tranzit drejt vendeve të tjera perëndimore. Policia e Gjirokastrës ndaloi sot në orët e para të mëngjesit 24 emigrantë të paligjshëm pakistanezë në fshatin Hormovë. Policia tha se një trafikant, që dyshohet se organizonte udhëtimin e emigrantëve është shpallur në kërkim. Sipas policisë shqiptare rrjetet e trafikut që veprojnë në bashkëpunim me trafikantët grekë shtrihen në Tepelenë, Fier dhe në Vlorë. Korespondenti ynë Raimond Kola ndoqi një grup refugjatësh në Pikën kufitare të Kakavijës dhe përgatiti materialin.
XS
SM
MD
LG