Lidhje

Hong Kong, studentët të zhgënjyer nga bisedimet


Studentët protestues në Hong Kong kanë shprehur zhgënjim lidhur me bisedimet me zyrtarët qeveritarë, duke thënë se autoritetet nuk morën në shqyrtim shqetësimet e tyre kryesore.

Udhëheqësi i Federatës së Studentëve të Hong Kongut Lester Shum thotë se ndjehet i shokuar që qeveria vazhdon t’u kërkojë studentëve të pranojnë politikat e Pekinit për zhvillimin e zgjedhjeve.

Në deklaratën para fillimit të bisedimeve, sekretarja e kabinetit Carrie Lam u kërkoi protestuesve të shpërndahen, duke i quajtur veprimet e tyre përçarëse dhe pengesë për dialogun konstitucional.

Zonja Lam, personi numër dy në strukturat drejtuese të Hong Kongut tha se ky territor nuk është vend i pavarur dhe nuk do të vendosë strukturën zgjedhore.

Udhëheqësit e studentëve kanë thënë se protestat e tyre nuk do të ndalen, nëse qeveria nuk anulon vendimin për të kontrolluar biografinë e kandidatëve.

XS
SM
MD
LG