Lidhje

Indi, Gjykata e Lartë rrëzon ligjin që penalizonte aktet homoseksuale


Në Indi Gjykata e Lartë rrëzoi një ligj të epokës koloniale që penalizonte aktet homoseksuale.

Gjykata dha vendimin bazuar në një ankim të paraqitur nga pesë persona, që pretendonin se jetonin me frikën se mund të ngacmohen apo ndiqen penalisht nga policia.

Ligji, i njohur si neni 377, deklaronte se "marrëdhëniet trupore" mes anëtarëve të të njëjtit seks shkojnë kundër "rregullave të natyrës".

Ligji ishte rrëzuar në 2009 nga një gjykatë e lartë në Nju Delhi, por vendimi u hodh poshtë katër vite më vonë nga Gjykata e Lartë.

Prej kohësh homoseksualiteti është konsideruar tabu në Indinë konservatore. Në vendimin e gjykatës të enjten thuhej se ligji i lë anëtarët e komunitetit LGBT (lezbike, homoseksual, biseksualë dhe transgjinorë) pre të ngacmimeve dhe ndjekjes penale.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG