Lidhje

Integrimi i fëmijëve të familjeve emigrante që kthehen nga Greqia


Integrimi i fëmijëve të familjeve emigrante që kthehen nga Greqia

Disa qindra fëmijë të familjeve të emigrantëve shqiptarë që kthehen nga Greqia po regjistrohen në shkollat shqiptare. Integrimi i fëmijëve është i vështirë sidomos prej problemeve që kanë me gjuhën shqipe. Numri i familjeve të shqiptarëve që kthehen nga Greqia për shkak të krizës greke vjen duke u rritur dhe po kërkon më shumë programe mbështetëse nga organet vendore. Korrespondenti ynë ne Gjirokastër Raimond Kola ishte në Shkollën e Mesme Pedagogjike në Gjirokastër, një shkollë ku vihet re numri më i madh i fëmijëve të kthyer nga Greqia.

XS
SM
MD
LG