Lidhje

Gjirokastër, degradim i banesave historike

  • Raimond Kola

Autoritetet vendore në Gjirokastër po shprehin shqetësimin se degradimi i banesave historike po paraqet rrezik për banorët. Një ansambël ndërtimor i periudhës otomane, i shembur së fundi, rrezikon disa familje. Në Qendrën Historike që mbrohet nga UNESCO situata ka ardhur duke u përkeqësuar nga largimi i pronarëve dhe mungesa e restaurimeve.

XS
SM
MD
LG