Lidhje

Kongresi nderon me medalje katër astronautë të shquar amerikanë


Kongresi nderon me medalje katër astronautë të shquar amerikanë

Ligjvënësit amerikanë nderuan me çmimin më të lartë civil të vendit, me medaljen e artë të Kongresit, katër nga astronautët më të shquar amerikanë.

Ata përfshijnë njeriun e parë që eci në hënë, Nil Armstrong, dhe Buz Aldrin, i dyti që bëri të njëjtin veprim.

Ndër të nderuarit e tjerë janë Michael Collins, komandanti i modulit për misionin në hënë në vitin 1969, njohur si Apollo 11 dhe ish senatorin amerikan John Glen i cili në vitin 1962 u bë amerikani i parë që përshkoi orbitën rreth tokës.

Katër astronautët janë të parët që e marrin këtë çmim.

XS
SM
MD
LG