Lidhje

Heshtje parazgjedhore në Kosovë, zgjedhje nesër në Gjilan

  • Zamira Edwards

Heshtje parazgjedhore në Kosovë, zgjedhje nesër në Gjilan

Sot në Kosovë është sërish heshtje para zgjedhore, meqë nesër për herë të tretë në komunën e Gjilanit votohet për postin e kryetarit të komunës.

Rivotimi në këtë komunë u vendos pas regjistrimit të parregullsive ne raundin e dytë të zgjedhjeve, që u mbajtën më 13 dhjetor të vitit të kaluar dhe trajtimeve të çështjes edhe nga Gjykata e Lartë e Kosovës.

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve thotë se ka zëvëndësuar anëtarë të komisionit në vendvotime dhe do të shtojë numrin e tyre ditën e zgjedhjeve, pra nesër, për të parandaluar përsëritjen e parregullsive një pjesë e të cilave thuhet se e kanë burimin tek paqartësitë në infrastrukturën ligjore.

Edhe ekspertë të Bashkimit Evropian u kanë bërë thirrje autoriteteve në Kosovë që të ndryshojnë ligjin e zgjedhjeve për të shmangur paqartësi të tilla.

Autoritetet thonë se rivotimet në komunën e Gjilanit do të zhvillohen në përputhje me të gjitha standardet ndërkombëtare. Në këtë komunë konkurojnë Partia Demokratike dhe Lidhja Demokratike e Kosovës, të dyja partnere të koalicionit qeverisës.

XS
SM
MD
LG