Lidhje

Reagime ndaj djegies së makinës së Gjykatës Themelore në Prishtinë


Këshilli i Gjyqësor i Kosovës dënoi të hënën incidentin ë fundjavës në të cilin u dogj një makinë e Gjykatës Themelore në Prishtinë e cila përdorej nga kryetari i kësaj gjykate Hamdi Ibrahimi.

Policia tha se ëhtë duke hetuar djegien e makinës që ndodhi në rrethana të pasqaruara dhe tash për tash nuk dihet asgjë për autorët apo motivet e mundshme të këtij incidenti, sikurse edhe disa incidenteve të ngjashme në të cilat u dogjën disa makina të institucioneve të ndryshme të Kosovës.

Këshilli Gjyqësor e cilësoi djegien e makinës së zotit Ibrahimi sikurse edhe dy raste të mëhershme të djegies së makinave të gjykatave në Prizren dhe në Pejë si një lloj “mekanizmi shantazhues” ndaj gjykatësve “për t’u zmbrapsur nga vënia e drejtësisë”.

Djegia e makinës së kryetarit të Gjykatës Themelore u dënua nga presidentja dhe qeveria e Kosovës por edhe nga partitë opozitare të cilat hodhën poshtë çdo ndërlidhje të rasteve të tilla me krizën politike që u shkaktua nga mospajtimi i tyre me marrëveshjet e arritura në bisedimet me Serbinë dhe asaj për shënimin e kufirit me Malin e Zi.

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriutm dënoi rastet e djegies së makinave duke kërkuar ndriçimin sa më të shpejtë të autorëve si dhe përmbajtje nga deklarimet e politikanëve të ndryshëm, që, siç thuhet “duke bërë përpjekje të përfitojnë politikisht nga ky sulm kriminal vetëm sa kontribuojnë në përshkallëzimin e situatës dhe ndërhyjnë në pavarësinë e gjyqësorit”.

XS
SM
MD
LG