Lidhje

Kultivimi i bimëve mjekësore në Malësinë e Madhe


Në rrethin e Malësisë së Madhe, bujqësia është orientuar kryesisht në kultivimin e bimëve mjeksore dhe aromatike, pjesa më e madhe e të cilave eksportohen në SHBA. Janë rreth 2 mijë fermerë që punojnë në këtë sektor të rëndësishëm për eksportet shqiptare. Por, vitet e fundit, shtimi i prodhimit të bimëve mjeksore dhe atyre aromatike, ka ndeshur në kuotat e limituara të eksportit, çka ka bërë që një pjesë e prodhimit të mbetet stok në magazinat e fermerëve.

Kufizimi i kuotave të eksportit të bimëve medicinale
please wait

No media source currently available

0:00 0:05:01 0:00

XS
SM
MD
LG